15 Mei 2009

Apa Aku Buat?

Last entry aku ialah pada 28 mac 2009..sehingga sekarang sudah hampir 2 bulan aku tidak men'update' blog aku ni?

Apa aku buat dalam tempoh tersebut? Macam-macam yang aku telah buat dan telah terjadi sepanjang tempoh tersebut. Antaranya:
1) Maid aku yang pertama terpaksa diberhentikan atas sebab-sebab kesihatan yang tidak mengizinkan dia untuk terus bekerja dengan keluarga aku.
2) Mencari pengganti maid pertama yang nyata nya hanya mampu bertahan selama 2 minggu. Apa benda yang menyebabkan dia nak berhenti masih menjadi tanda tanya aku sekeluarga.
3) Terpengaruh dengan 'hasutan' en mizi tentang kehebatan i-phone dan terus membelinya. Hasilnya? bill henfon aku selepas sebulan menggunakan iphone mencecah 3 ratus hengget.
4) Melanggani perkhidmatan jalur lebar dari P1 wimax. Komen: Laju giler bai...maxis broadband sucks..
5) Tidak sempat untuk menguruskan e-filing jabatan hasil kerana sistem yang sangat slow. terpaksa hantar secara manual.
6) Mendapat berita gembira yang wife aku +ve UPT 2 bulan. ketika entry ini ditulis sekarang dia sudah 3 bulan..alhamdulillah dan semoga semuanya selamat
7) Meminta bantu mertua untuk menjaga anak sulung aku sementara mendapat maid baru yang dijangka akan tiba dalam masa sebulan.
8) Kawan baik aku En Hasbullah ditukarkan ke tempat lain...huhu..sedih ooo..
9) Kadar kolesterol aku turun ke tahap normal..thanks to Quacker Oat...(betul ke eja?)
.........dan macam-macam lagi..

3 ulasan:

en mizi berkata...

eh, aku tak penah hasut ko pakai iphone. ko yg terpengaruh dengan iklan. wakakaka

Meor [Prosperous] berkata...

pah nih
dpt sepupu baru lah yek..
alhamdulillah.. =)

wénkt berkata...

camner kelantan?
jumpa lagi di LCCT hehe